In 1932 richtte Michiel van den Dool een elektrotechnisch installatiebureau op, dat zich voorspoedig ontwikkelde. De oorlog, vooral de slag om Arnhem en de daarop volgende evacuatie en vernieling van de stad, brak dit pionierswerk abrupt af. Na de bevrijding begonnen van den Dool en zijn medewerkers opnieuw.

In de beginjaren was het voornamelijk de elektrische installatie van huizen waarmee het bedrijf zich bezig hield. Uiteraard was dat ook de belangrijkste activiteit na de oorlog, toen er op grote schaal met de her- en nieuwbouw begonnen werd. De economische ontwikkeling van Nederland verliep stormachtig en het spreekt vanzelf dat dientengevolge ook het werkterrein voor ‘van den Dool’ zich uitbreidde. In de zeventiger en tachtiger jaren lag de nadruk op de elektrotechnische installaties in de utiliteitsbouw: kantoren, productie- en dienstverleningsbedrijven, overheidsgebouwen en verzorgingstehuizen. De beveiligingstechniek werd een belangrijke ontwikkeling. Een aparte bv met als handelsnaam ‘Brondool’ werd opgericht door Gerrit van den dool, de zoon van Michiel. De eigen uitvinding; een elektrisch slot wat bij brand door onderbreken van de spanning automatisch opende was de basis voor het huidige Brondool merk. Brondool startte met de ontwikkeling, productie en installatie van elektrische deursloten, in een latere fase werd hieraan toegevoegd de ontwikkeling en installatie van toegangscontrolesystemen.

Brondool BV ontwikkelt, fabriceert en plaatst elektrische deursloten. Naast de eerste modellen brandvluchtsloten is het assortiment uitgebreid en heeft Brondool oplossingen voor toegangsdeuren, verkeersdeuren, patiëntenkamerdeuren, celdeuren, nooddeuren, brandvluchtdeuren en tussendeuren. De directie werd tot de zomer van 2014 gevoerd door de kleinzonen van de oprichter: Eric en Marc van den Dool. Begin juni 2014 is de directie uitgebreid met Hans de Jong. Het driekoppige MT verdeelt de disciplines Techniek, Commercie en Operations. Als partners van Brondool bouwen de mannen aan de nieuwe structuur van het bedrijf. In deze nieuwe samenstelling gaat Brondool de toekomst in. De focus ligt op het verder uitbouwen van de organisatie, naamsbekendheid, dealernet, assortiment en verzorgingsgebied. Klantgerichtheid staat voorop!

In deze nieuwe compositie gaat Brondool de toekomst in. De focus ligt op de verdere uitbouw van de organisatie, merkherkenning, dealernetwerk, assortiment en servicegebied. Klantgerichtheid staat voorop!

Brondool komt dichter bij de markt, dealer, eindgebruiker en architect. De klant staat centraal in de verdere ontwikkeling van het programma en op maat gemaakte oplossingen.

† Gerrit van den Dool, oprichter van Brondool, is op 4 februari 2021 overleden. Gerrit was een bevlogen man met een enorme drive om Brondool neer te zetten zoals hij dat heeft gedaan. Hij heeft veel betekend voor Brondool. We zijn hem allen dankbaar.

Het Brondool team


Openingstijden

maandag 08:00 - 17:00
dinsdag 08:00 - 17:00
woensdag 08:00 - 17:00
donderdag 08:00 - 17:00
vrijdag 08:00 - 17:00