Tel: +31 (0)26 36 11 220

Over Brondool

HISTORIE

In 1932 richtte M. van den Dool een elektrotechnisch installatiebureau op, dat zich voorspoedig ontwikkelde. De oorlog, vooral de slag om Arnhem en de daarop volgende evacuatie en vernieling van de stad, brak dit pionierswerk abrupt af. Na de bevrijding begonnen van den Dool en zijn medewerkers opnieuw.


ONTWIKKELINGEN

In de beginjaren was het voornamelijk de elektrische installatie van huizen waarmee het bedrijf zich bezig hield. Uiteraard was dat ook de belangrijkste activiteit na de oorlog, toen er op grote schaal met de her- en nieuwbouw begonnen werd. De economische ontwikke¬ling van Nederland verliep stormachtig en het spreekt vanzelf dat dientengevolge ook het werkterrein voor 'van den Dool' zich uitbreidde. In de zeventiger en tachtiger jaren lag de nadruk op de elektrotechnische installaties in de utiliteitsbouw: kantoren, productie- en dienstverleningsbedrijven, overheidsgebouwen en verzorgingstehuizen. De beveiligingstechniek werd een belangrijke ontwikkeling. Een aparte bv werd opgericht met als handelsnaam ‘BRONDOOL’. De eigen uitvinding; een elektrisch slot wat bij brand door onderbreken van de spanning automatisch opende was de basis voor het huidige BRONDOOL merk. BRONDOOL startte met de ontwikkeling, productie en installatie van elektrische deursloten, in een latere fase werd hieraan toegevoegd de ontwikkeling en installatie van toegangscontrolesystemen.


HUIDIGE SITUATIE

BRONDOOL BV ontwikkelt, fabriceert en plaatst elektrische deursloten. Naast de eerste modellen brandvluchtsloten is het assortiment uitgebreid en heeft BRONDOOL oplossingen voor toegangsdeuren, verkeersdeuren, patiëntenkamerdeuren, celdeuren, nooddeuren, brandvluchtdeuren en tussendeuren. De directie werd tot de zomer van 2014 gevoerd door de kleinzonen van de oprichter: Eric en Marc van den Dool. Begin juni 2014 is de directie uitgebreid met Hans de Jong. Het driekoppige MT verdeelt de disciplines Techniek, Commercie en Operations. Als partners van BRONDOOL bouwen de mannen aan de nieuwe structuur van het bedrijf. In deze nieuwe samenstelling gaat BRONDOOL de toekomst in. De focus ligt op het verder uitbouwen van de organisatie, naamsbekendheid, dealernet, assortiment en verzorgingsgebied. Klantgerichtheid staat voorop!


OOG VOOR VEILIGHEID

BRONDOOL kiest met het thema OOG VOOR VEILIGHEID de weg dichter naar de markt, dealer, eindgebruiker en de architect. De klant staat centraal bij de verdere ontwikkeling van het programma en maatwerkoplossingen.